تحلیل علمی چگونگی خلقت حضرت عیسی (ع) در قرآن از منظر علم ژنتیک

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسنده

دانش‌پژوه دکتری اندیشه معاصر مسلمین به زبان انگلیسی، از کشورافغانستان، مجمتمع آموزش عالی بنت الهدی، جامعه المصطفی العالمیه، قم، ایران.

چکیده

شبهه طول عمر حضرت مهدی (عج) و همراهی حضرت عیسی (ع) مسیح (ع) با ایشان از شبهات پرتکراری است که بررسی علمی در راستای پاسخ‌گویی به این نوع شبهات ضروری به‌نظر می‌رسد. مقاله پیش‌رو اولین اقدامات مبنایی بوده و درصدد اثبات ولادت حضرت عیسی (ع) مسیح (ع) با تطبیق شریعت و یافته‌های علمی دنیاست. ازآنجا که منشأ مادی به‌وجود آمدن یک‌انسان براساس روال معمول و طبیعی آن توسط یک‌زن و یک‌مرد است برای عده‌ای این ذهنیت به‌وجود آمده که تولد حضرت عیسی (ع) خارج از قانون طبیعت صورت گرفته‌ است درحالی‌که هیچ چیزی حتی معجزات الهی نمی‌تواند خارج از قواعد کلی و قوانین طبیعت اتفاق افتد. پژوهش حاضر درصدد اثبات این است که تولد آن حضرت در چارچوب قوانین طبیعی، اما نه به‌شکل معمول و عادی آن صورت گرفته است. نص صریح قرآن دلالت دارد بر اینکه حضرت عیسی (ع) از مادری باکره و بدون پدر به اذن و اراده الهی و با قدرت کلمه «کن فیکون» خدا متولد شده است. نتیجه مطالعات علم ژنتیک اثبات می‌کند که این تولد با اسباب غیرعادی، اما به‌صورت طبیعی و در چارچوب نظام تکوین صورت گرفته ‌است.
 

کلیدواژه‌ها


  1. القرآن الکریم (1388). مکارم شیرازی، ناصر. تهران: دفتر مطالعات تاریخ و معارف اسلامی.
    1. بی‌نام (1391). http://www.pasokhgoo.ir/node/77512
    2. قاسم‌نژاد، حسین (1388). مروری بر مبانی علم ژنتیک در قرآن کریم. مشاهده شده در: http://www.iqna.ir/fa/news_detail.php?ProdID=387207
    3. طباطبایی، محمدرضا (1387). مسیح عیسی‌بن مریم رسول‌الله می‌آید. مشاهده شده در:

     www.ki2100.com 28-07-2024

    1. قائمی‌نیا، علیرضا (1390). معنی‌شناسی شناختی قرآن. تهران: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی.
    2. طباطبایى، سید محمدحسین (1417). المیزان فى تفسیر القرآن. قم: دفتر انتشارات اسلامى جامعه‏ مدرسین حوزه علمیه.
    3. مکارم شیرازی، ناصر (1374). تفسیر نمونه. تهران: دارالکتب الاسلامیه.